Pri príležitosti konania 20. ročníka Levických poľovníckych dní, sa uskutoční v Leviciach v dňoch 24.3.- 28.3. 2015 v CK Junior Medzinárodný filmový festival o poľovníctve a prírode 2015 ako súťažná prehliadka filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody.

Súťažné kategórie filmového festivalu:
1.    „Poľovnícky dokument a náučno - metodický film“,
2.    „Príroda a zver“
3.    „Domáce video – filmové začiatky"
Súťažné snímky je potrebné doručiť do 10. marca 2015 do kancelárie SPK,  Štefánikova 10, 811 05 Bratislava. Verejná projekcia bude 25., 26. a 28. marca 2015  v kinosále CK Junior Levice v čase od 10.00 do 16.00 hod. Vyhlásenie víťazov sa uskutoční dňa 28. marca 2015 od 13.00 hod. počas poľovníckeho popoludnia. Propozície a prihlášku do súťaže nájdete na stránke www.polovnickakomora.sk
Organizátormi Medzinárodného filmového festivalu o poľovníctve a prírode sú Slovenská poľovnícka komora, Slovenský poľovnícky zväz a Redakcia TV relácie Halali.










Pri príležitosti konania Levických poľovníckych dní, ktoré sa uskutočnia v Leviciach v dňoch 1. 4. – 5.4. 2014 v CK Junior v Leviciach je vyhlásený Medzinárodný festival filmov „Levice- Hubertlov 2014“ ako súťažná prehliadka filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody.

Festival nadväzuje na tradíciu konania už 18 ročníkov filmových festivalov počas Levických poľovníckych dní. Za toto obdobie sa predstavilo viac ako 334 filmov od slovenských, ale aj zahraničných autorov súťažiacich v jednotlivých kategóriách. Prostredníctvom týchto filmov nám autori objektívom kamery ponúkli rozmanitosť prírody a poľovníctva. Rokmi nám tak vzniká zaujímavá a náučná zbierka filmov, ktoré sú z roka na rok svojim prevedením kvalitnejšie a precíznejšie vypracované.



                                            Prajem pekný deň,



nesmierne ma mrzí zverejnená informácia,  alebo lepšie povedané účelová.
Určite sa mnohí pýtate prečo.
Dovoľte aby som  bol konkrétny na uvedené vyjadrenia:

„Nový zákon priniesol nový členský príspevok do SPK“ 

Takýto poplatok bol už aj v minulosti a volal sa - "Fond rozvoja a zveľaďovania poľovníctva", len sa na ňom nepodieľali všetci užívatelia poľovných revírov, len poľovné revíry SPZ .  Tiež mali pisatelia mylné informácie o výške poplatkov ,  ktoré sú stanovené od 0,07 do 0,18 € za ha podľa poľovnej oblasti a bonity poľovného revíru nie 0,13 až 0,19. 80 % z poplatkov zostáva pre OPK - to znamená že pre daný región a   20 %   pre SPK. Aritmetický priemer je 0,125 a nie 0,16 . Aritmetický priemer ale nie je relevantný údaj z dôvodu neplatenia poplatku v územiach so 4 . a 5 . stupňom ochrany a že na Slovensku je početnosť poľovných revírov s vyššou bonitou nižšia  ako  je priemerná bonita.

 
 
 




Pri príležitosti konania Levických poľovníckych dní, ktoré sa uskutočnia v Leviciach v dňoch 19. 3. – 24. 3. 2013 v CK Junior v Leviciach je vyhlásený Medzinárodný festival filmov „Levice- Hubertlov 2013“ ako súťažná prehliadka filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody.

Festival nadväzuje na tradíciu konania už 17 ročníkov filmových festivalov počas Levických poľovníckych dní. Za toto obdobie sa predstavilo viac ako 306 filmov od slovenských, ale aj zahraničných autorov súťažiacich v jednotlivých kategóriách. Prostredníctvom týchto filmov nám autori objektívom kamery ponúkli rozmanitosť prírody a poľovníctva. Rokmi nám tak vzniká zaujímavá a náučná zbierka filmov, ktoré sú z roka na rok svojim prevedením kvalitnejšie a precíznejšie vypracované.







PREČO MÁ MARIÁN ČÍŽ PRAVDU?


Nezvyknem sa zapojiť do žiadnych internetových diskusií a už vôbec nie vo veciach, ktoré sa  dotýkajú  politiky  alebo  poľovníctva,   a to  z jednoduchého  dôvodu.   Všetko,   čo  som mohol a vedel urobiť, som urobil v čase, keď som mal na chod vecí aký­ taký, ale predsa len reálny vplyv. Na mudrovanie o tom, čo by bolo keby bolo nemám ani čas a ani chuť.
Keď som si však  prečítal predvolebný apel môjho dobrého priateľa a dlhoročného spolupracovníka, Mariána Číža, zamrazilo ma a vážne som spozornel. Ten apel je totiž čistý ako horský potok, len škoda,  že to poľovnícka  pospolitosť   nemá   už   dávno   takto zorganizované.   Pretože  tak,   ako  existuje  tisíc  dôvodov  prečo  má  Marián  pravdu,   tak  isto existuje  tisíc  dôvodov  znovu  a znovu  vysvetľovať, prečo  aj   horský  potok  tečie  vždy  dolu svahom a nikdy nie naopak.
 
Uvediem aspoň dva z tých, ktoré považujem za obzvlášť dôležité:







Drahí poľovnícki priatelia, dobrí ľudia!


Dlho som váhal, či mám týchto pár riadkov napísať, lebo dnes už takmer nikto nevie, ako bude akýkoľvek verejne prezentovaný názor človeka (píšem ho výlučne vo svojom mene), zneužitý všadeprítomnými expertmi , zdeformovaný, či komentárom „významných“ analytikov úplne znehodnotený.
Verím však, že na Slovensku sú stále ešte - zdravým sedliackym rozumom mysliaci dobrí ľudia a verím, že ich vôbec nie je tak málo, ako si myslia tí, ktorí chcú rozhodovať o ich osudoch.

 
 
 
 


Na základe posledných - nie veľmi šťastných a   nevyvážených reportáží, zasielame  informáciu  o  základných princípoch  a podmienkach, za akých môže poľovník usmrcovať túlavé psy a mačky a aký postih mu hrozí za porušenie týchto podmienok a stanovisko k uvedený útokom na poľovníctvo a aké podmienky musí spåňať majiteľ psa a mačky. Taktiež sme vytvorili „ horúcu linku na zabránenie podobných prípadov alebo ich následné lepšie dosledovanie
 
 









V dňoch 1. – 3. júla 2011 sa konali IV. Majstrovstvá Európy v poľovníckej kombinovanej streľbe v Maďarskej republike v Sarlóspuszta.
Na Majstrovstvách Európy sa zúčastnilo 12 kompletných národných tímov (163 jednotlivcov z 14 krajín, z toho 5 žien, 9 juniorov a 25 veteránov ).
Slovenskú republiku reprezentovalo šesťčlenné družstvo SPZ v zložení:
 Ing. Anton Molnár ( Lesy SR š.p.), Ing. Viliam Kocsis (OkO SPZ Komárno), Igor Solnica (Lesy SR š.p.), Igor Nekoranec (Turčianska RgO SPZ ), Peter Krchňavý (Lesy SR š.p.),  Ing. Róbert Láska  (Lesy SR š.p.).







KDE:    
SÝPKA pri KAŠTIELI
VO SV. ANTONE


KEDY:
16.júla 2011 od 10.00 – 14.00 hod.

VLOŽNÉ:    5,- €

-    môžete ponúknuť na predaj, resp. na výmenu poľovnícke a rybárske oblečenie, klobúky, obuv, gombíky, šperky, palice, vábničky, pozorovaciu a streleckú optiku, odznaky, známky, umelecké predmety, obrazy, nože, pasce a rôzne iné doplnky OKREM ZBRANÍ A STRELIVA.


Bližšie informácie na tel.čísle: 045/ 691 39 32, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.,';document.getElementById('cloak95cf7dd0fb5a1a3ce0682c5c8f5a4f7a').innerHTML += ''+addy_text95cf7dd0fb5a1a3ce0682c5c8f5a4f7a+'<\/a>'; Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..








Na slávnostnom otvorení celoštátnej výstavy „Poľovníctvo a príroda - Bratislava 2011“ - dňa 15. júna  – za prítomnosti prezidenta SR - J.E. Ivana Gašparoviča, uviedol vo svojom prejave prezident C.I.C. p.Bernard Lozé prvýkrát oficiálne Dr. Imricha Šubu ako viceprezidenta Medzinárodnej rady pre poľovníctvo a ochranu zveri C.I.C. pre strednú a východnú Európu. Výkonný riaditeľ ústredia SPZ a SPK bol do tejto významnej funkcie zvolený 15. mája 2011 - na 58. generálnom zhromaždení v ruskom Petrohrade.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 344 návštevníkov a žiadni členovia on-line